top of page

Panenské pláže Karibiku Dominikánská republika



Panenské pláže obklopené korálovými útesy, které jemně omílají vlnky průzračného tyrkysového oceánu, všudypřítomný vítr a žádní lidé, avšak současně v blízkosti malebného městečka. Perfektní kombinace na to abyste se cítili jako v ráji. Že by se takováto nádhera dala objevit v dosti turisticky známé destinaci, jako je Dominikánská republika, jsem doopravdy nepředpokládala. A dokonce tu existuje takových míst více. Dvě z nich jsou okolo 3 hodin na východ a na západ od Cabarete.



Asi 3 hodiny na východ od Cabarete leží městečko zvané Las terrenas. Posledních pár kilometrů před tím než dorazíte do tyrkysového ráje, pokud si zaplatíte místní zkratkovou dálnici za 600 pesos, vjedete na cestu až pohádkovou krajinou, která se klikatí mezi kopečky s vyjímečnými skalními útvary obklopenými svěží trávou a kokosovými palmami. Silnice je místy velmi strmá, asi po půl hodině se vám otevře přenádherný výhled na neuvěřitelně pomněnkové moře pod vámi lemované palmovými háji. Tento pocit neuvěřitelného štěstí a vděčnosti se ještě umocní, když sjedete do údolí k pláži. Naleznete totiž takové velmi udržované prázdninové letovisko s vilkami a vilami, které lemují celé kokosovými palmami porostlé pobřeží. Tu a tam se ve vlnkách pohupují katamarány zaparkované v jednotlivých zátokách připomínající geometrické květy vyrůstající z pomněnkově modré vody. I já zvyklá na karibské klenoty, pokaždé, když na toto místo dorazím, nemohu věřiti vlastním očím.



Vaše kitesurfové zážitky tu jednoduše posunete na další úroveň. Kite můžete napumpovat a zvednout skoro na jakékoli pláži v městečku. Většinou budete jediným kitařem i když tu dokonce existují 4 školy. Nejen že tu budete absolutně sami a tu a tam vám z břehu obdivně zamává nějaký ten domorodec, ale též se budete vznášet nad nádherně průzračnou vodou. Tu a tam pod vámi proplují želvy. Místního prostředí láká k prozkoumávání okolních zátok a pozorováním pobřeží z oceánského úhlu. Místní kitesurfová pláž, je vzdálená asi 8 minut autem od centra, hodí se na učení začátečníků, jelikož tu je voda prakticky rovná a na pár místech jen po pás. Freestylisti si to tu také užijí jelikož tu fouká konstantně tak na 9 či 12 a voda je poměrně rovná. Co se větru týče, funguje tu termický zesilovač, takže tu je tak o 5 uzlů více, než co předpovídá například windfinder. Důležité však pro správné fungování zesilovače je, aby šel vítr z východu/severo východu. Ráno se můžete prospat, mezi 10 a 11 ranní se pak můžete vydat s foilem prozkoumávat místní ostrůvky a nacházet nové krásné pláže, kde si můžete odpočinout a třeba naleznete i kokos či mango na osvěžení a načerpání energie. Já jsem si každé ráno vybrala novou liduprázdnou zátoku na praktikování nových manévrů.


V podvečer to tu i v těchto zvláštních dobách dosti žije. Pokud chcete zažít opravdovou místní kuchyni s jedněmi z nejlepších mojitos které jsem kdy ochutnala, mají totiž různé příchutě a jsou dělané z čerstvého ovoce, tak se musíte vydat do restaurace jménem Rincón Criollo by Chef Medina na okraji moře, tak trochu ztracené mezi rybářskými lodičkami z jejichž barev vám budou oči přecházet. Alex je majitelem a vynikajícím kuchařem čerstvě ulovených ryb. Nejlepší tu dělají steak z tuňáka, ale musíte Alexe poprosit o červený, aby vám ho nevysušil. Jako dezert vám na jazyku zahraje symfonický orchestr v podobě kousků čerstvého slaďoučkého ananasu a jemné kokosové sladkosti - výtečná kombinace.




Takto se tu dá pár dní přežít. Po ránu a nebo když si budete potřebovat odpočinout tak se musíte vydat osvěžit k místním vodopádům. A v příštím díle se můžete těšit na další nezapomenutelný spot, tentokráte na západ od Cabarete. To se vydáme do spíše pouštního podnebí drahokamem v podobě atolu schovaném pár kilometrů od břehu v moři.



Zastesklo se vám po rájské dovolené, chcete zažít podobná dobrodružství? Tak neváhejte a rezervujte místa na našich kite kempech. Ráda vás touto nádherou provedu.

51 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page